MaistasPaprastas ir greitas receptas: Puikiai tinka pusryčiams, pietums ir vakarienei

Paprastas ir greitas receptas: Puikiai tinka pusryčiams, pietums ir vakarienei

Prasidėjus ilgai lauktai kalendorinei vasarai daugelis gyventojų siekia kuo daugiau laiko praleisti gryname ore, vietoje to, kad suktųsi virtuvėje prie puodų. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai supranta šį norą ir dalinasi keturiais lengvai paruošiamais, maistingais receptais, kurie tiks visiems dienos valgymams. Šių receptų žvaigždė – piniginei draugiška kiaulienos nugarinė.

Prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė pabrėžia, kad suplanuoti apsipirkimai ir įprotis kiekvieną savaitę tikrinti naujus kainų leidinius padeda sumaniai susiplanuoti savaitės meniu ir sutaupyti.

„Šiltuoju sezonu įprasta rutina niekur nedingsta, todėl maistingi pusryčiai, pietūs ar vakarienė neturėtų būti pamiršti,“ – sako I. Trakimaitė-Šeškuvienė. Ji taip pat priduria, kad vienas ingredientas – kiaulienos nugarinė – gali tapti puikiu sprendimu norint sutaupyti laiką ir pinigus, nes iš jos galima paruošti kelis skirtingus patiekalus.

Kiauliena – daugiau nei tik šašlykams

Nors vasarą kiauliena dažnai asocijuojasi su šašlykais, „Maximos“ kulinarijos meistrai siūlo išbandyti ir kitus gardžius patiekalus. Štai keletas jų receptų.

1. Kiaulienos troškinys

Kiaulienos troškinys
Kiaulienos troškinys

Ingredientai:

  • 500 g kiaulienos nugarinės be kaulo
  • 4 v. š. perlinių kruopų
  • 3 svogūnai
  • 4 skiltelės česnako
  • 250 ml sultinio
  • 2 v. š. sviesto
  • 3 morkos
  • 2 bulvės
  • Kmynų, druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimas: Kiaulienos nugarinę supjaustykite gabalėliais ir apkepkite giliame inde. Susmulkinkite daržoves ir sudėkite kartu su kruopomis ir sultiniu. Pagardinkite česnaku, prieskoniais ir sviestu. Troškinkite, kol viskas suminkštės.

2. Kiaulienos nugarinė su sūriu ir keptomis daržovėmis

Orkaitėje kepta kiaulienos nugarinė
Orkaitėje kepta kiaulienos nugarinė

Ingredientai:

  • 500 g kiaulienos nugarinės be kaulo
  • 400 g konservuotų pomidorų
  • 150 g morkų
  • 4 pomidorai
  • 1 cukinija
  • 1 svogūnas
  • 3 skiltelės česnako
  • 250 g sūrio
  • Pomidorų padažas, druska, pipirai, žalumynai pagal skonį

Gaminimas: Nugarinę supjaustykite riekėmis ir apkepkite keptuvėje. Supjaustykite daržoves ir sūrį. Apkepkite morkas ir svogūną, tada sudėkite visus ingredientus į formą sluoksniais. Užpilkite pomidorų padažu ir kepkite 180°C temperatūroje 35–45 minutes.

3. Užkepti kiaulienos nugarinės sumuštiniai

Užkepti kiaulienos nugarinės sumuštiniai
Užkepti kiaulienos nugarinės sumuštiniai

Ingredientai:

  • 300 g keptos kiaulienos nugarinės
  • 200 g sūrio
  • Mėgstama duona
  • 50 g sviesto
  • Mėgstamas padažas
  • Druska, pipirai pagal skonį

Gaminimas: Kiaulieną paskrudinkite keptuvėje. Duoną ištepkite sviestu, uždėkite kiaulieną, padažą ir sūrį. Skrudinkite orkaitėje, kol sūris išsilydys.

4. Gaivios salotos

Kiaulienos salotos
Kiaulienos salotos

Ingredientai:

  • 300 g keptos kiaulienos nugarinės
  • 100 g sūrio
  • 300 g mėgstamų salotų
  • 3–4 pomidorai
  • Alyvuogių aliejus, citrinos sultys, druska, prieskoniai pagal skonį

Gaminimas: Kiaulieną ir kitus ingredientus supjaustykite, sumaišykite salotų indelyje, pagardinkite aliejumi ir citrinos sultimis.

Populiariausi

Naujausi

Rekomenduojame

Partneriai

Skaitykite daugiau