PatarimaiSultinys vadinamas jaunystės eliksyru – pagaminti paprasta

Sultinys vadinamas jaunystės eliksyru – pagaminti paprasta

Kai kūnas pavargęs, oda praradusi gyvybingumą, o sąnariai nebe tokie lankstūs, dažnas galvoja apie brangius papildus. Tačiau tikras stiprybės šaltinis slypi labai paprastame dalyke – sultinyje, verdamame iš kaulų ir daržovių.

Tai ne šiaip sriuba – tai gėrimas, kuris maitina visą organizmą. Jame tiek daug vertingų medžiagų, kad po kelių dienų gali pajusti, kaip kūnas tampa lengvesnis, o energijos – daugiau. Ir geriausia tai, kad pasigaminti jį gali kiekvienas, net ir be jokios patirties virtuvėje.

Sultinys vadinamas jaunystės eliksyru

Kaulų sultinys paprastas, bet labai stiprus maistas kūnui. Jis ne tik šildo, bet ir maitina iš vidaus. Jame gausu medžiagų, kurios padeda atsigauti po ligų, sustiprinti sąnarius, pagerinti virškinimą ir net odos būklę. Nėra čia stebuklų – tiesiog ilgai virti kaulai išleidžia viską, kas juose vertingiausia.

Tai ne modernus atradimas, o natūralus būdas duoti organizmui tai, ko jam trūksta: mineralų, kolageno, aminorūgščių. Daugelis žmonių sako, kad po kurio laiko gerdami sultinį jaučiasi tvirčiau, geriau miega ir lengviau juda.

Nauda sveikatai:

  • Gerina sąnarių judrumą ir mažina skausmą
  • Padeda virškinimui ir mažina pilvo tempimą
  • Skatina odos elastingumą ir plaukų stiprumą
  • Padeda atkurti jėgas po ligų ar streso
  • Stiprina imuninę sistemą
  • Gerina miegą ir bendrą savijautą
  • Palaiko kaulų tvirtumą
  • Suteikia ilgalaikį sotumo jausmą be sunkumo pojūčio

Kaulų sultinio receptas

Kaulų sultinys puode su samteliu ir šalia esančiais keptais kaulais ant medinio stalo.
Skanus ir maistingas sultinys – tikra energijos ir sveikatos porcija. Nuotrauka iš: shutterstock.com
  • 1,5 kg jautienos ar vištienos kaulų (geriausia su čiulpais)
  • 1 morkos
  • 1 svogūno
  • 1 šaukšto obuolių acto
  • Kelių česnako skiltelių
  • Žiupsnelio druskos
  • Kelių pipirų žirnelių
  • Vandens tiek, kad apsemtų kaulus

Paruošimas

1. Pirmiausia kaulus ir daržoves sudėkite į kepimo skardą ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 °C. Kepkite apie valandą, kol viskas šiek tiek apskrus ir pasklis malonus kvapas.

2. Tada viską perkelkite į didelį puodą, užpilkite vandeniu ir įpilkite šaukštą obuolių acto. Actas padeda iš kaulų ištraukti mineralus ir kolageną, todėl jo praleisti neverta.

3. Užvirkite ir nugraibykite susidariusias putas. Tuomet sumažinkite kaitrą iki minimumo ir leiskite sultiniui virti lėtai – mažiausiai 8 valandas, o dar geriau – iki 10.

4. Likus maždaug valandai iki virimo pabaigos, įdėkite česnaką, druską ir kelis pipirų žirnelius. Šie prieskoniai suteiks sultiniui švelnaus, bet sodraus skonio.

5. Kai baigsite virti, nukoškite sultinį ir palikite atvėsti. Laikykite šaldytuve iki penkių dienų, o jei norite – supilkite į indelius ir užšaldykite mažomis porcijomis.


Tokį sultinį verta gerti po puodelį ryte arba naudoti gaminant sriubas bei troškinius. Skonis – švelnus, bet turtingas, o poveikį kūnui pajusite gana greitai: daugiau energijos, lengvumo ir šilumos pojūtis visame kūne.

Tinkamas vartojimo metas, kad sultinys iš tiesų būtų naudingas

Geriausia kaulų sultinį gerti tada, kai kūnas labiausiai nori atsigauti. Dažniausiai tai būna ryte – tuščiu skrandžiu, kai virškinimo sistema dar švari ir pasiruošusi priimti maistines medžiagas. Šiltas kaulų sultinys šiuo metu veikia tarsi organizmo perkrovimas – sužadina apykaitą, pamaitina ląsteles ir suteikia energijos visai dienai.

Po ligų ar silpnumo periodų jis padeda greičiau atsigauti. Dėl didelio kolageno, aminorūgščių ir mineralų kiekio sultinys veikia tarsi ląstelių statybinė medžiaga – padeda audiniams atsinaujinti, stiprina imunitetą ir ramina virškinimo sistemą.

Vakare jis taip pat naudingas – ypač jei valgote lengviau. Puodelis šilto sultinio prieš miegą neapkrauna skrandžio, bet suteikia sotumo jausmą ir padeda kūnui nurimti.

Reguliarus vartojimas kelioms savaitėms iš eilės leidžia pajausti realų poveikį: lengviau judėti, pagerėja odos būklė, sumažėja nuovargis. Tai ne momentinis efektas, o nuoseklus kūno stiprėjimas iš vidaus.

Išvada

Kaulų sultinys paprastas, bet nepaprastai veiksmingas būdas pastiprinti kūną be jokių sintetinių priemonių. Jis maitina giliausius audinius, ramina virškinimo sistemą ir suteikia jėgų, kai jų labiausiai trūksta. Net vienas puodelis per dieną gali padėti pajusti skirtumą – daugiau lengvumo, mažiau sąnarių ar virškinimo diskomforto.

Svarbiausia ne sudėtingas receptas, o pastovumas. Kai sultinys tampa įpročiu, kūnas tarsi grįžta į balansą: oda švyti, miegas gilesnis, o energijos užtenka viskam, kas laukia dienoje.

Populiariausi

- Reklama -

Naujausi

- Reklama -

Rekomenduojame

- Reklama -

Skaitykite daugiau