ReceptaiBananų duonos receptas - kvapas ir skonis kaip iš kepyklėlės

Bananų duonos receptas – kvapas ir skonis kaip iš kepyklėlės

Kartais virtuvėje užtenka kelių paprastų ingredientų, kad namai pakviptų jaukumu. Bananų duonos receptas yra būtent toks – paprastas, šiltas ir toks, kurį nori kepti dar ir dar kartą. Vos tik orkaitėje pradeda skleisti savo aromatą, atrodo, kad namuose įsikūrė maža kepyklėlė.

Ši duona kepama iš prinokusių bananų, todėl ne tik išgelbsti tuos vaisius, kurie jau nebėra gražiausi, bet ir tampa tikru desertu prie kavos ar arbatos. Nereikia ypatingų sugebėjimų – tik truputį laiko ir noro išbandyti receptą, kuris jau tapo klasika daugelyje virtuvių.

Bananų duonos receptas

Šis kepinys paruošiamas greitai, o jo kvapas namuose sukuria tikrą jaukumo atmosferą. Reikės vos kelių paprastų ingredientų, kuriuos tikrai rasite virtuvėje.

Ingredientai:

  • 3–4 prinokę bananai
  • 100 g sviesto (minkšto)
  • 150 g rudojo cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 200 g kvietinių miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. sodos
  • žiupsnelis druskos
  • 100 g graikinių riešutų arba šokolado gabaliukų (nebūtina)

Instrukcija:

1. Pirmiausia pasiruoškite bananus – juos sutrinkite šakute ar blenderiu iki vientisos masės. Kuo labiau prinokę vaisiai, tuo kvapnesnis ir saldesnis bus kepinys.

2. Kitame dubenyje sumaišykite minkštą sviestą su cukrumi, kol masė taps puri. Įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite. Tada sudėkite bananus ir viską išmaišykite.

3. Atskirai sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Šiuos sausus ingredientus supilkite į tešlą ir švelniai permaišykite. Jei mėgstate, čia pat įberkite riešutų ar šokolado gabaliukų.

4. Supilkite paruoštą masę į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 50–60 minučių, kol paviršius gražiai parus ir įsmeigus dantų krapštuką jis išlįs sausas.

Bananų duonos pagardinimas

Vienas iš paprasčiausių būdų pagerinti skonį – naudoti labai prinokusius bananus. Kuo labiau jie rudi, tuo intensyvesnis saldumas ir kvapas. Todėl niekada neskubėkite išmesti vaisių su tamsia odele – jie tam tikslui tinka idealiai.

Norint suteikti duonai daugiau minkštumo, į tešlą galima įmaišyti šaukštą grietinės ar jogurto. Tai padaro kepinį dar drėgnesnį ir malonesnį gomuriui.

Labai svarbu neišmaišyti tešlos per daug. Kai tik supylėte sausus ingredientus, pamaišykite vos kelis kartus. Taip duona išlieka puri, o ne kieta.

Skoniui praturtinti tinka ir įvairūs priedai: smulkinti riešutai, šokolado gabaliukai ar net šaukštelis cinamono. Kiekvieną kartą galite išbandyti vis kitą variantą, priklausomai nuo nuotaikos ar to, ką turite virtuvėje.

Tinkamas laikymas irgi svarbu

Klasikinė bananų duona su kepto banano gabalėliais ant viršaus – paprastas ir visiems pažįstamas receptas.
Tradicinė bananų duona su banano griežinėliais – Nuotrauka iš: shutterstock.com

Šviežiai iškepusi bananų duona būna itin kvapni, todėl dažniausiai dingsta labai greitai. Tačiau jei norite ją išsaugoti ilgesniam laikui, verta žinoti kelias paprastas taisykles.

Kambario temperatūroje duoną galima laikyti suvyniotą į maistinę plėvelę arba sandariame inde. Taip ji išlieka minkšta 2–3 dienas. Jei norite, kad išliktų dar ilgiau, patartina ją laikyti šaldytuve.

Puikus sprendimas – užšaldymas. Atvėsusią duoną galite supjaustyti riekelėmis, suvynioti jas atskirai ir užšaldyti. Tokiu būdu visada turėsite po gabalėlį prie kavos ar arbatos. Užšaldyta bananų duona nepraranda skonio net 2–3 mėnesius.

Pabaigai

Bananų duonos receptas – tai paprastas būdas suteikti namams jaukumo ir pasimėgauti skaniu kepiniu be didelių pastangų. Kiekviena riekelė primena, kad geriausi dalykai dažnai gimsta iš paprastų ingredientų ir šiek tiek laiko virtuvėje.

Šis kepinys tinka tiek kasdienai, tiek šventėms. Jis ne tik maloniai kvepia, bet ir visada sulaukia pagyrų. Išbandę vieną kartą, tikrai įtrauksite jį į savo mėgstamiausių receptų sąrašą.

Populiariausi

- Reklama -

Naujausi

- Reklama -

Rekomenduojame

- Reklama -

Skaitykite daugiau