PatarimaiĮdėkite svogūną į arbatą – veikia kaip natūralus vaistas

Įdėkite svogūną į arbatą – veikia kaip natūralus vaistas

Svogūnų arbata skamba neįprastai, bet veikia stebėtinai gerai. Kai pradeda kabintis peršalimas, balsas šiek tiek prikimsta ar trūksta jėgų, toks gėrimas tampa tikra pagalba.

Svogūnas turi savybę pažadinti organizmą – padeda išvalyti kvėpavimo takus, mažina gleivių susidarymą ir stiprina imunitetą. Gėrimas veikia greitai, ypač kai jauti pirmuosius peršalimo požymius ar tiesiog nori atsigauti po sunkesnės dienos.

Poveikis sveikatai

Svogūnas nėra tik prieskonis – tai natūrali jėga, kuri gali pakeisti savijautą. Jo sudėtyje gausu sieros junginių, vitaminų C ir B6, kalio bei flavonoidų, kurie stiprina imunitetą, valo kraują ir gerina širdies veiklą. Geriant arbatą su svogūnu, šios medžiagos lengviau pasisavinamos, todėl poveikis juntamas greitai.

Tokį gėrimą vertina tie, kurie dažnai peršąla ar jaučia nuovargį. Jis padeda kūnui apsivalyti nuo toksinų, mažina uždegimus ir suteikia daugiau jėgų. Be to, svogūnas gerina kraujotaką ir padeda organizmui kovoti su bakterijomis – natūraliai, be papildų ar vaistų.

Pagrindinė nauda sveikatai:

  • Stiprina imunitetą ir saugo nuo peršalimo
  • Valo kraują ir mažina cholesterolio kiekį
  • Gerina kvėpavimo takų veiklą
  • Padeda kovoti su uždegimais
  • Skatina toksinų pasišalinimą iš organizmo
  • Gerina virškinimą ir kepenų veiklą
  • Gali padėti reguliuoti cukraus kiekį kraujyje
  • Turi antibakterinių ir antivirusinių savybių

Svogūnų arbatos receptas

Svogūnų arbata – pjaustytas svogūnas ir peilis ant medinio paviršiaus, paruošimas natūraliam gėrimui.
Paruošti svogūnai sveikatinančiam gėrimui. – Nuotrauka iš: shutterstock.com

Tokį gėrimą pasigaminti gali kiekvienas – tam nereikia nei specialių žinių, nei daug laiko. Svarbiausia naudoti šviežią svogūną, nes būtent jame slypi didžiausias kiekis veikliųjų medžiagų. Arbata ruošiama lengvai, o jos kvapas – nors ir aštrus – greitai tampa įprastas, kai pajunti, kaip ji padeda.

Reikės:

  • 1 vidutinio svogūno
  • 250 ml vandens (maždaug viena stiklinė)
  • 1 arbatinio šaukštelio medaus (nebūtina, bet suminkština skonį)
  • 1 citrinos griežinėlio (papildomai, jei norisi gaivos)

Paruošimas

Svogūną nulupk ir supjaustyk keliais gabalėliais – kuo smulkiau, tuo daugiau naudingų medžiagų pateks į vandenį. Sudėk juos į mažą puodą ir užpilk stikline vandens.

Virk ant silpnos ugnies apie 10–15 minučių, kol vanduo įgaus gelsvą atspalvį ir lengvą svogūno aromatą. Tada nukelk nuo ugnies, nukošk ir palik kelioms minutėms, kad gėrimas šiek tiek atvėstų.

Kai arbata šilta, bet ne karšta, įdėk šaukštelį medaus arba citrinos griežinėlį – tai suteiks malonų skonį ir papildys gėrimą vitaminais. Toks derinys šildo, ramina ir stiprina iš vidaus.

Poveikis itin veiksmingas

Toks gėrimas labiausiai padeda tada, kai kūnas nusilpęs ar pradeda kibti peršalimas. Jis šildo iš vidaus, padeda lengviau kvėpuoti ir nuramina gerklę. Arbata ypač naudinga šaltuoju metų laiku, kai imunitetas dirba per stipriai, o energijos vis mažiau.

Geriausia ją gerti vakare – tada, kai organizmas ilsisi ir lengviau pasisavina naudingas medžiagas. Toks paprastas įprotis gali tapti tikra pagalba po įtemptos dienos, kai reikia atsigauti ne tik kūnui, bet ir mintims.

Apibendrinant

Svogūnų arbata gali nustebinti tuo, kaip greitai pagerėja savijauta. Ji palengvina kvėpavimą, sumažina įtampą kūne ir suteikia daugiau jėgų. Toks gėrimas neapsimeta stebuklu – jis tiesiog padeda kūnui veikti taip, kaip jam ir priklauso.

Kartais paprasti sprendimai pasirodo patys veiksmingiausi. Svogūnas, vanduo ir šiek tiek medaus – viskas, ko reikia, kad jaustumeisi tvirčiau, o kūnas atsigaudų po dienos. Natūralu, prieinama ir naudinga.

Populiariausi

- Reklama -

Naujausi

- Reklama -

Rekomenduojame

- Reklama -

Skaitykite daugiau