PatarimaiČesnako pasta – paprastas, bet galingas receptas nuo ligų

Česnako pasta – paprastas, bet galingas receptas nuo ligų

Česnakas visada buvo laikomas stipriu ginklu prieš peršalimus, bet kai jis paverčiamas pasta – poveikis dar stipresnis. Toks mišinys padeda kūnui apsivalyti, palengvina kvėpavimą ir sustiprina imunitetą.

Ji veikia greitai – vos kelios dienos, ir kūnas tarsi atgyja. Žmonės sako, kad po šaukštelio pastos dingsta nuovargis, o rytais būna lengviau keltis. Gera žinia ta, kad ją pasigaminti galima tiesiog virtuvėje, iš paprastų produktų, kurie visada po ranka.

Česnako pastos poveikis sveikatai

Česnako pasta veikia tiesiogiai – ji padeda kūnui išsivalyti, lengvina virškinimą ir stiprina imuninę sistemą. Jau po kelių dienų galima pajusti daugiau jėgų, sumažėjusį nuovargį ir aiškesnę galvą. Tai paprastas būdas palaikyti gerą savijautą be sudėtingų priemonių.

Be to, tokia pasta padeda, kai užklumpa peršalimas ar silpnumas. Ji gerina kraujotaką, ramina uždegimus ir prisideda prie širdies bei kraujagyslių sveikatos. Nedidelis kiekis duoda stiprų efektą – kūnas tarsi atsigauna.

Nauda sveikatai:

  • Valo kraują ir kepenis
  • Stiprina imunitetą
  • Mažina uždegimus organizme
  • Lengvina kvėpavimą ir kosulį
  • Gerina virškinimą
  • Mažina cholesterolio kiekį
  • Padeda greičiau atsigauti po ligų
  • Suteikia daugiau energijos ir lengvumo jausmą

Česnako pastos receptas

1. Paruošk česnaką.
Nulupk apie 10–12 skiltelių česnako. Geriausia rinktis tvirtas, šviežias galvutes – be dėmelių ar sudžiūvimo požymių.

2. Susmulkink.
Česnaką sutrink trintuvu, peiliu arba česnako spaudykle, kol gausi vientisą masę. Kuo smulkiau, tuo pasta bus vienodesnė ir kvapnesnė.

3. Įdėk papildomų ingredientų.
Į masę įmaišyk šaukštą alyvuogių aliejaus ir šaukštelį citrinos sulčių. Aliejus sušvelnina skonį, o citrina padeda išsaugoti pastą ilgiau šviežią.

4. Sudėk į indelį.
Paruoštą pastą perkelk į stiklinį indelį su dangteliu. Laikyk šaldytuve – taip ji išsilaikys iki savaitės.

5. Vartok po truputį.
Pusę arbatinio šaukštelio užtepk ant duonos, įmaišyk į sriubą ar išgerk su trupučiu vandens. Nedidelis kiekis per dieną jau duoda efektą – stiprina imunitetą ir valo organizmą.

Kur galima panaudoti pastą?

Česnako pasta mediniame indelyje su šaukštu ir skiltelėmis – natūralus būdas stiprinti imunitetą.
Kvapnus česnako mišinys, kuris atgaivina kūną ir protą. – Nuotrauka iš: shutterstock.com

Česnako pastą galima naudoti labai paprastai – nebūtina jos valgyti šaukštais. Užtenka vos trupučio, kad kūnas gautų viską, ko reikia. Geriausia ją vartoti ryte, prieš valgį arba kartu su lengvu maistu. Toks derinys padeda greičiau suaktyvinti virškinimą ir suteikia energijos visai dienai.

Jei nenori aštraus skonio, pastą galima dėti į šiltą vandenį su citrina arba išmaišyti su medumi. Tai sušvelnina pojūtį, bet poveikis išlieka toks pat stiprus. Kai kam labiau patinka naudoti kaip užtepą ant duonos ar įmaišyti į daržovių troškinius – ji tinka beveik prie visko.

Svarbiausia – nepadauginti. Pusė arbatinio šaukštelio per dieną yra visiškai pakankamai. Toks kiekis padeda stiprinti imunitetą, gerina kraujotaką ir palaiko bendrą kūno balansą. Naudojant pastą kelias savaites iš eilės, galima pajusti, kaip kūnas tampa lengvesnis, o nuovargis mažėja.

Kada česnako pastos geriau vengti

Česnako pasta yra stipri natūrali priemonė, todėl kai kuriais atvejais ji gali netikti. Jos nereikėtų vartoti tuščiu skrandžiu, jei jautrus virškinimas – gali sukelti deginimą ar diskomfortą. Tokiu atveju geriau suvalgyti ką nors lengvo ir tik tada pavartoti pastos.

Žmonėms, kurie turi žemą kraujospūdį, vartoja kraują skystinančius vaistus ar serga skrandžio opalige, česnako pastą reikėtų naudoti labai saikingai. Ji taip pat netinka nėščioms ir maitinančioms moterims.

Visa esmė – saikas. Nedidelis kiekis duoda naudos, o per daug gali apsunkinti kūną. Jei kyla abejonių, visada verta pasitarti su gydytoju. Kai naudojama protingai, česnako pasta tampa ne tik skaniu, bet ir tikrai veiksmingu pagalbininku sveikatai.

Populiariausi

- Reklama -

Naujausi

- Reklama -

Rekomenduojame

- Reklama -

Skaitykite daugiau