PatarimaiŠeimininkės dalijasi gudrybe: taip namai kvepia net po kepimo

Šeimininkės dalijasi gudrybe: taip namai kvepia net po kepimo

Kartais užtenka vos vieno kepimo, kad kvapas virtuvėje laikytųsi dar visą dieną. Net išvėdinus, namai vis tiek sugeria riebalus ir dūmus, o ore lieka sunkus aromatas, kurio nesinori.

Šeimininkės jau seniai pastebėjo vieną paprastą būdą, kuris akimirksniu nuvalo kvapus ir palieka švarų, lengvą aromatą. Tai ne brangūs purškikliai ir ne jokie kvapikliai — gudrybė paremta visai kitu principu.

Ryžiai puikiai sugeria kvapus po kepimo

Po keptos žuvies ar mėsos kvapas dažnai įsigeria į paviršius, todėl vien praverti langą beveik nieko nepakeičia. Ryžiai padeda tai išspręsti labai paprastai: suberk sausus ryžius į nedidelį indą, įlašink šiek tiek citrinos arba vanilės ir palik virtuvėje.

Ryžiai veikia kaip natūralus sugeriantis sluoksnis. Jie traukia kvapą iš oro, o kartu skleidžia lengvą gaivą. Paprastai užtenka valandos ir virtuvės oras tampa kur kas švaresnis, be sunkumo jausmo. Tai ypač praverčia po žuvies kepimo, kai kvapas užsilaiko ilgiausiai.

Kepimo kvapas greičiau dingsta

Kai virtuvėje tvyro sunkus aromatas, citrusų garai padeda jį sušvelninti daug greičiau nei bet koks purškiklis. Tereikia į puodą įpilti vandens, įdėti kelias citrinos ar apelsino žieves ir pašildyti ant silpnos ugnies. Šiltas garas pakelia lengvą citrusų kvapą, kuris neutralizuoja riebalų kvapus.

Šis būdas veikia švelniai ir neapkrauna oro. Geriausia tai, kad skonis iš kepimo nesimaišo su stipriais kvapikliais, o virtuvėje lieka natūrali gaiva. Jei atsiranda dūmų ar svilėsių aromatas, citrusų garai jį palengvina per kelias minutes.

Kepimo kvapą padeda sušvelninti ir paprastas acto vanduo

Actas dažnai laikomas universalia priemone namams, ir čia jis tikrai praverčia. Į dubenį įpilk šilto vandens, įlašink šlakelį acto ir palik virtuvėje po kepimo. Mišinys traukia riebalų kvapą iš oro ir jį neutralizuoja, o ne maskuoja.

Pats kvapas neįsismelkia į kambarį, nes actas išgaruoja gana greitai. Po kurio laiko nelieka nei jo, nei kepimo aromato. Tai paprastas būdas atgaivinti virtuvės orą be jokių valiklių ar dirbtinių kvapų.

namu kvapo gudrybe vyras virtuvėje uždengia nosį prie puodo
Kai kvapas ima sklisti po visus namus, tinkamas valymas greitai sugrąžina gaivą. Nuotrauka iš: shutterstock.com

Kavos tirščiai padeda sugerti sunkesnius kvapus

Po intensyvaus kepimo ore dažnai lieka sunkesnis, riebalus primenantis aromatas. Kavos tirščiai tam itin tinka. Užtenka šviežių, dar drėgnų tirščių įberti į mažą lėkštelę ir palikti virtuvėje. Jie sugeria stipresnius kvapus ir suteikia švelnų, šiltą aromatą.

Tirščiai veikia greitai, todėl juos verta naudoti po žuvies ar riebesnės mėsos kepimo. Jie nepermuša kvapo, o jį surenka. Vos po kurio laiko virtuvėje ima jaustis jaukesnė atmosfera, o oras tampa žymiai švaresnis.

Kodėl šie būdai veikia efektyviau nei purškikliai

Natūralios priemonės neslepia kvapo po stipriu aromatu, o jį sugeria ir neutralizuoja. Ryžiai traukia drėgmę ir riebalus iš oro, citrusai išskiria gaivų garą, o actas ir kavos tirščiai jungiasi su kvapą sukeliančiomis dalelėmis. Dėl šios priežasties namų oras išlieka lengvas, be to dirbtinio saldumo, kurį palieka purškikliai.

Tokie būdai ypač tinka po kepimo, kai kvapas užsilaiko ant paviršių ir ore. Jie veikia tolygiai ir leidžia virtuvei atsigauti be jokių cheminių priemonių. Šeimininkės dažnai renkasi būtent juos, nes jie palieka natūralų švaros pojūtį ir neužgožia paties namų kvapo.

Išvada

Kvapai po kepimo gali įsiskverbti į namus ilgiau nei norėtųsi, bet paprastos priemonės dažnai veikia geriau nei bet koks purškiklis. Ryžiai, citrusai, actas ir kavos tirščiai padeda išvalyti orą taip, kad virtuvėje vėl jaustųsi lengvumas. Šie būdai įsitvirtino ne be reikalo — jie greiti, paprasti ir skleidžia natūralią gaivą.

Namų kvapo gudrybė čia tampa visai paprasta: suteikti orui švaros ir lengvumo, neapkraunant jo dirbtiniais aromatais. Tai priemonės, kurias galima pritaikyti po bet kokio kepimo, o rezultatas jaučiamas iš karto.

Populiariausi

- Reklama -

Naujausi

- Reklama -

Rekomenduojame

- Reklama -

Skaitykite daugiau